Anne-Marie Vedsø Olesen med sin bog Vølvens vej

'Vølvens vej – Snehild' vinder DR Romanprisen 2022

Stort tillykke til Anne-Marie Vedsø Olesen, som vinder Romanprisen 2022 for 'Vølvens vej – Snehild'. Romanen låner fra nordisk mytologi og folkeeventyr og er bygget op om en kvindelig helt.

"Jeg er utrolig glad, beæret og stolt over at have vundet DR Romanprisen. Prisen er for mig en kæmpe motivation til at skrive videre på Vølvens vej-serien. Tak til DR og Litteratursiden, og frem for alt tak til DR Romanklubberne for med engagement at læse og debattere de nominerede værker. For at parafrasere et kendt citat: Læserne og kun læserne er drivkraften i skabelsen af litteraturhistorien," siger Anne-Marie Vedsø Olesen.

Første bind i Vølvens vej handler om Snehild, der kommer til verden under en blodig krig. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen. Det kommende bind Misteltenen udkommer 31. august. Her må Snehild drage mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned. Her opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

Blandt de øvrige nominerede til DR Romanprisen 2022 var Christina Englund, Thomas Korsgaard, Kristian Ditlev Jensen, Josefine Klougart og Charlotte Weitze. De seneste fem år har Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Carsten Müller Nielsen, Morten Pape, Maren Uthaug og Christina Hesselholdt modtaget prisen.

Litteratursidens forfatterinterview med Anne-Marie Vedsø Olesen om romanen:

Link til Litteratursidens forfatterinterview med Anne-Marie Vedsø Olesen på youtube

Hør også interviewet med Anne-Marie Vedsø Olesen på DR

Litteratursiden: Anmeldelse og analyse af 'Vølvens vej – Snehild'

Materialer