For børn

Fantastiske faktabøger til børn

Af Ann-Kristine Hald

Tags

Børnebøger
Fantastiske faktabøger til børn

Kender I historien om Peter Freuchen, som var en polarforsker med et træben? I ved helt sikkert at Gorm den Gamles kone hed Thyra, men har I også hørt om Berengaria, der kom fra Portugal og som blev gift med Valdemar Sejr?

De seneste år er der udkommet virkelig mange fede fagbøger til både små og store børn om dyreliv, astronomi og verdenshistorie, og i disse bøger kan I både blive klogere på, hvad det vil sige at være en opdagelsesrejsende, fantastiske bygningsværker rundt omkring i hele verden og ikke mindst stærke kvinder fra både danmarks- og verdenshistorien. God læselyst!

Gudinder & heltinder af Jean Menzies

Verden er fuld af spændende fortællinger om skabergudinder som Gaia, havfruer som Pania fra New Zealand og mennesker som fortælleren Sheherezade, og denne bog er fuld af historier om mere end 80 ekstraordinære kvinder. Menzies har faktisk udgivet flere bøger på engelsk om blandt andet græske og egyptiske myter, og de er alle fuld af fabelagtige illustrationer af Katie Ponder. Bogen kan læses højt fra 8 år og opefter.

Eventyrlige ekspeditioner og opdagelsesrejser af Line Friis Frederiksen og Claus Darholt

Hvis I hellere vil blive klogere på Andreas Mogensens rejse ud i rummet eller måske finde ud af, hvordan Knud Rasmussen kom på verdens længste slæderejse, så er det denne bog, I skal se nærmere på. Line Friis Frederiksen har både skrevet om kendte mennesker som Marco Polo, Troels Kløvedal og Christoffer Columbus, men også mindre kendte eventyrere som Felicity Aston, der krydsede Antarktis på ski på 59 dage helt alene i 2011, og norske Thor Heyerdahl, som krydsede Stillehavet på en tømmerflåde i 1947. Derudover er bogen fuld af fabelagtige illustrationer af Claus Darholt, og den er god til højtlæsning fra 7 år.

Dronningerækken af Vibe Termansen

Vidste I, at vi i Danmark har haft mere end 50 dronninger, og at dronning Mary er den første danske dronning, som hedder Mary? Hvis I har været forbi Jellingstenen, så kender I uden tvivl historien om Thyra Danebod, som regnes for Danmarks første dronning. Denne bog, som er helt fantastisk illustreret af Anja Gram, kan både gøre jer klogere på, hvilke dronninger vi har haft gennem tiden og også, hvad der skete på samme tid, såsom korstog, pesten og forskellige opfindelser og traditioner. Den er egnet til højtlæsning fra 9 år og opefter.

Lille arkitekturhistorie for børn og barnlige sjæle af Mogens Andreassen Morgen

Har I nogensinde har undret jer over, hvordan Keopspyramiden stadig kan stå flere tusind år efter, at den blev bygget? Eller hvorfor Børsen blev bygget i 1600-tallet? Så er det denne bog, I skal dykke ned i. Arkitekten Mogens Andreassen Morgen og illustratoren Claus Nørregaard tager læseren med til de mest utrolige bygninger over hele verden såsom Sydney Opera Hus, som den danske Jørn Utzon stod bag, og det store franske slot Versailles uden for Paris, som tog omkring 50 år at færdiggøre. Højtlæsning fra 10 år og opefter.