For børn

Læs og vind med Sommerbogen 2024

Sommerens vigtigste læselystevent for de 6-15 årige er tilbage.

Af Lene Andersen

Sommerbogen 2024

Hvis børnene læser 3 bøger og løser 10 sjove læseudfordringer i deres ferie, er de med i konkurrencen om fede præmier - og i år er der også en boggave eller mulepose til alle deltagere!

Sommerferien er en skøn tid med en masse dejlige oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne. Men det er desværre også en tid, hvor nogle børn går tilbage i deres læsning, fordi de ikke får holdt den ved lige. Derfor tilbyder de danske børnebiblioteker traditionen tro 'Sommerbogen', der på en sjov måde styrker børns læsning i sommerferien.

Sommerbogen løber i år af stablen fra den 14. juni til den 24. august, så der er rig mulighed for at være med uanset om den står på hjemmeferie, besøg hos Moster Oda langt oppe i de norske fjelde eller en rundtur i staterne i ugevis. 

Sådan deltager du:

  • hent et udfordringsark på biblioteket i Vejle, Nørremarken, Børkop, Egtved, Give eller Jelling. Kan også downloades som pdf eller printes her.
  • læs 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne.
  • udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket.
  • aflever det udfyldte udfordringsark på biblioteket i Vejle, Nørremarken, Børkop, Egtved, Give eller Jelling senest den 24. august 

Præmier til alle

Som noget nyt, kan alle deltagende børn i Vejle Kommune vælge imellem en spændende bog eller en flot mulepose, når de afleverer deres udfordringsark på biblioteket. Vær opmærksom på, at hvert barn kun kan få udleveret én bog i perioden. Der bliver ikke udleveret en bog for hvert ark, barnet afleverer.

Derudover trækker vi lod om en lokal hovedpræmie - et gavekort på 500 kr. til en boghandel. Deltagerne er også automatisk med i den store lodtrækning for hele landet, nemlig om 3 hovedpræmier, hvor man kan tømme en boghandel på 5 minutter. 

Hvem står bag Sommerbogen?

Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder for Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie – og styrke læselyst og læseglæde.

Læs mere om Sommerbogen på Læsesporet.dk