Biodiversitetshaven ved Vejle Bibliotek

En del af klimaindsatsen i Vejle Kommune består i at bidrage til grønnere udearealer, og i Kultur- og Idrætsudvalget har man et særligt ønske om mere vild natur og biodiversitet på den ellers golde græsplæne foran Vejle Bibliotek.

Med etableringen af biodiversitetshaven ønsker vi dels at udnytte det store formidlingspotentiale, som bibliotekets udearealer har, og dels at indbyde til nye partnerskaber i og omkring haven samt understøtte eksisterende og nye fællesskaber. 

Helt konkret betyder det, at haven bliver anlagt så den bedst muligt fremmer biodiversiteten på græsarealet og giver den omkringliggende natur bedre muligheder. Desuden bliver det i haven muligt at formidle viden om biodiversitet på et tilgængeligt plan, hvor alle kan være med. Havens forskellige områder skal inspirere borgerne til, hvad de selv kan gøre hjemme i deres egne haver - uanset om haven er stor eller lille.

Her på siden kan du læse om nyheder og aktiviteter knyttet an til vores biodiversitetshave. Du kan også læse mere om vilde haver i Danmark og finde inspiration, tips og gode råd til, hvordan du selv kan arbejde med biodiversitet i din egen have.

Vejle Kommune deltager i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.
Læs mere om "Vilde Vejle" på vejle.dk.

Print folderen 'Mere vild natur' (pdf)
 

Dyreboliger:

Egernkasse
Uglekasse
Pindsvinehus

 

Arrangementer i haven:

Ingen aktuelle arrangementer.

Nyheder:

 Første spadestik er taget
 Bibliotekets biodiversitetshave