Helligtrekonger
Helligtrekonger

Tre Konger, købmænd eller drømmetydere?

6. januar er helligtrekonger, men spørgsmålet kan melde sig: hvem var disse hellige tre konger? Der er mange måder at blive klogere på. En spændende og overset mulighed er Digital Artikelservice fra Det Kongelige Bibliotek.

Om Digital Artikelservice

Digital Artikelservice er et tilbud fra Det kongelige Bibliotek som omfatter 40.000 forskellige trykte danske tidsskrifter. Det er både specialiserede fagtidsskrifter, men også populære tidsskrifter som f.eks. mad- og motionsmagasiner. Mange af de efterspurgte artikler er allerede digitaliserede og vil derfor kunne være i din indbakke efter få minutter. Er artiklen ikke digitaliseret endnu, vil der typisk gå op mod 24 timer på hverdage, før den tikker ind.

Hvis du er bruger af Vejle Bibliotekerne, kan du logge ind og søge på et hvilket som helst emneord i søgefeltet her på hjemmesiden, afgrænse din søgning til kun at omfatte artikler og derefter indsnævre til tidsskriftsartikler, og vips, så kan du bestille en digital kopi af en artikel, som du derefter modtager i din e-mail-indbakke i pdf-format.

Det spændende er, at du både kan søge efter noget, du ved eksisterer. Men du kan også gå opdagelse og finde helt uventede og finurligt vinklede artikler. 

Hvem var de hellige tre konger?

På denne måde fandt jeg denne interessante artikel: "Hvem var de hellige tre konger - og hvad skulle de der" fra tidsskriftet Sfinx (1999)

Ligeledes er Ebsco Explora et godt værktøj til viden, som du har adgang til via Vejle Bibliotekerne. Her finder du fx artiklen "Who were the three wise men?" af Dwight Longenecker, Catholic Digest, 2017.

Vil du gerne finde fagfællebedømte udgivelser har du også mulighed for at blive klogere via vores digitale tilbud Gale in Context: High School. Her kan du fx søge på "three wise men", så dukker der engelsksprogede, gymnasie-egnede resultater op.