Dekorativt billede

Highlights fra Sommerbogen 2023

30.08.23
Sommerbogen er slut for i år, og her på Vejle Bibliotekerne har 117 børn deltaget i den landsdækkende læsekonkurrence, hvor de har gennemført udfordringer og anmeldt bøger. Vi har kigget alle børnenes bedste anmeldelser igennem og samlet nogle gode læsetips.

Desværre var der ikke nogen børn fra Vejle, der løb med en af de store hovedpræmier - at tømme en boghandel på 5 minutter - men der er blevet uddelt rigtig mange hoppebolde og læsebadges til de dygtige deltagere.

Alle børnene har gennemført 10 sjove læseudfordringer og hver læst og anmeldt 3 bøger hen over sommeren, og vi har her samlet nogle highlights blandt de mange 5-stjernede (ud af fem) boganmeldelser, som måske kan inspirere til mere fritidslæsning  hjemme på børneværelset.

Pige 9 år – har anmeldt ”Min kat er seriemorder” af Charlotte Berwald 
Emoji: Stor smilende smiley
Ord: humor, kat, dagbog
”Jeg synes den er sjov. Jeg kan godt lide når katten skriver dagbog. Jeg synes at mennesker der kan dø af grin IKKE!  skal læse bogen - og heller ikke folk uden fantasi” 

Dreng 10 år – har anmeldt ”Goal;1 - Seje frispark og beskidte tricks” af Antoine Griezmann
Emoji: Stor smilende smiley
Ord der beskriver bogen: Fodbold, udtagelse, drilleri 
”Jeg lagde mærke til, at Tony var trist og glad. Det er en god bog om fodbold, fordi man bliver glad af at læse den. Bogen er til børn der kan lide fodbold”. 

Pige 10 år – har anmeldt ”Mira - #børn, #imod, #voksne” af Sabine Lemira. 
Emoji: Hjerte
Ord der beskriver bogen: drama, følelser, børn
”Jeg synes det er dejligt at Mira – altså hovedpersonen - er så modig og usikker på samme tid”.

Dreng 11 år – har anmeldt ”Woodwalkers – Carags forvandling” af Katja Brandis 
Emoji: Tænderskærende emoji
Ord der beskriver bogen: dyr, hævn, venskab
”Det er en fantasy serie som er god og sjov. Den handler meget om venskaber og woodwalkers som er halvt dyr, halvt menneske. Jeg anbefaler den til 11 årige drenge og piger”.

Pige 13 år – har anmeldt ”Malamander – Gagantis’ skat” af Thomas Taylor 
Emoji: En lynalf (alf med lyn)
Ord der beskriver bogen: God, spændende, uhyggelig
”Dette er jo nr. 2 (jeg har læst bog nr. 1 på et andet tidspunkt). Men denne bog er både god, spændende og uhyggelig. Og bøgerne handler altid om monstre, mysterier og gåder og det kan jeg godt lide. Lynalfen er en vigtig del af historien”. 

Materialer